Keep it simple...

Cum am scăpat toamna asta de răceli

La fiecare început de toamnă îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. Nu văd în faţa ochilor decât muci, tuse până nu mai poţi să respiri, amigdale umflate şi stări de-ţi vine să te întinzi pe oriunde te-oi găsi iar pentru mine, bonus, febră de pot încălzi o cameră mică.
Lucrurile decurg, aproape de fiecare dată, după acelaşi tipar: minidiva agaţă ceva de pe la grădiniţă, o împarte cu dărnicie şi mie şi lui taică-su, ea îşi revine în câteva zile, taică-su îşi revine şi el în vreo 5 iar eu aş zace dar n-am timp şi duc boala(câteodată pe picioare, câteodată cu ambulanţa în vizită) şi câteva săptămâni. Sigur, ştiu şi de ce sunt eu cea mai slabă din casă şi din păcate nu mă refer la cât cântăresc. Oboseala accentuată, alimentaţia defectuoasă, nu neapărat proastă şi stresul m-au transformat într-un model perfect. NOT!
Primii doi ani şi 8 luni din viaţa piticei am fost relaxată din punctul de vedere al bolilor. În afară de muci, n-am prea ştiut ce-i ăla copil bolnav. Bineînţeles că pe vremea aia mucii păreau tragedie naţională, că n-am ştiut să apreciez lucrurile bune din viaţă la momentul oportun. După ce Diana a făcut mononucleoză(cea mai gravă formă cu putinţă), imunitatea ei a ajuns undeva sub nivelul mării. Timp de un an şi jumătate a adus acasă tot ce prindea. Nimic, dar nimic nu rata. I-am dat şi siropul de imunitate recomandat de medici, făcut special pentru refacerea după astfel de boli. I-am dat şi cătină cu miere şi câte şi mai câte, toate naturale. Organismul ei nu mai era ce fusese odată. Era ca un burete care aduna toţi viruşii pe care îi întâlnea pe drum.
Uşor-uşor a început să se pună pe picioare dar stresul a rămas, pentru că orice viroză cât de mică vine la pachet cu tusea interminabilă, cu raluri în plămâni şi cu tratamente prea lungi pe bază de aerosoli şi soluţii inhalatoare. Iar astea mă seacă de nervi şi puteri. Şi pentru că eu mereu sunt în căutare de soluţii naturale şi dacă găsesc ceva care pare să dea randament, mai spun şi altora, vă spun ce testăm noi de o lună încoace şi până acum a funcţionat.
Am descoperit la un moment dat pe internet un spray cu probiotice, produs în Belgia, care promitea protecţia împotriva viruşilor şi gripei. Cum nu cred că tot ce zboară se mănâncă dar cum îmi plac şi cred foarte tare în calităţile pre şi probioticelor, am început să citesc mai mult despre el.
În primul rând, să vă spun câte ceva despre pre şi probioticele astea de care parcă în ultima perioadă vorbeşte toată lumea.
Prebioticele sunt ingrediente alimentare care ajută la îmbunătăţirea activităţii microorganismelor, adică activează bacteriile bune din intestin. Ajută la ameliorarea constipaţiei şi reduc colesterolul rău. Ştiu asta şi pentru că fiică-mea a luat timp de o jumătate de an, la recomandarea medicului pediatru iar analizele s-au îmbunătăţit nesperat de bine. În stare naturală se găsesc în alimente precum ceapă şi usturoi(printre puţinele alimente pe care fiică-mea le detestă), banane şi sparanghel(pe astea le devorează), praz şi anghinare. Acum, vă mărturisesc că anghinare n-am mâncat nici eu vreodată. Nu ştiu de ce, dar nici numele, nici forma ei nu mă atrag de nicio culoare.
Probioticele sunt chiar bacteriile bune. Prima dată când am auzit de ele, şi cred că este şi cea mai cunoscută întrebuinţare a lor, a fost când am fost nevoită să iau antibiotic şi mi-au fost recomandate şi probiotice, ca să evit păcătoasa aia de candidoză. Spre marea mea surprindere, a funcţionat şi atunci am început să mă documentez mai mult despre ele. Aşa am aflat că ajută şi în cazurile de intoleranţă la lactoză(da, fiică-mea „deţine” şi aşa ceva) dar şi în cazul infecţiilor intestinale. În stare naturală se găsesc în produsele lactate fermentate, precum kefirul, iaurtul sau laptele bătut.
Revenind la spray-ul de care vă povesteam, Bi-Safe – Probiotic hygiene and care spray, acesta are în componenţă 5 bacterii probiotice, extrase din sol şi apă şi nemodificate genetic. Au tot felul de teste efectuate şi de certificate obţinute de la agenţiile care se ocupă cu aceste lucruri, din Europa, Statele Unite şi Canada, suficient cât să mă convingă să-l testez şi eu. 😊 Iar când căutam de zor să îl comand, am aflat că există importator şi în România, aşa că mi-a fost mai simplu decât mă aşteptam. Preţul nu e unul tocmai la îndemână, dar la câte lucruri am tot încercat eu de-a lungul vieţii, am zis că merită riscul. Iar până acum pare că nu am dat banii de pomană pe el.
Cât despre modul de folosinţă, am urmat în mare parte sfaturile producătorului. Mai precis, în primele 10 zile ne-am dat cu el pe faţă(în gură şi nas) în fiecare dimineaţă iar apoi, o dată la 3 zile. Doar că n-am respectat cu sfinţenie regula celor 3 zile. Am mai folosit spray-ul şi de fiecare dată când mergeam la un spectacol, la vreo petrecere, oriunde intram într-un loc aglomerat şi dădeam nas în nas cu tot felul de oameni răciţi. Şi am dat, că nici nu e complicat în perioada asta. Nu mai spun că Diana merge zi de zi la grădiniţă iar regula aia cu triajul de dimineaţă nu e chiar ce trebuie să fie. Cert este însă că până acum fiică-mea n-a lipsit o zi de la grădiniţă şi nici n-a mai pus gura pe inhalatoare, aerosoli sau siropuri, lucru care pentru mine este senzaţional. Nici măcar gustul, care nu e tocmai dulceaţă de trandafiri(dar lucrul ăsta pentru mine e un semn în plus că ingredientele sunt naturale şi nu înfrumuseţate cu cine ştie ce „minuni”) nu a făcut-o pe fiică-mea să spună că nu mai vrea să folosească spray-ul. Faptul că nu mai ajunge la medic, nu mai stă departe de colegii de grădiniţă sau de cursurile de balet sunt lucruri care contează enorm pentru ea şi atunci nu bagă în seamă gustul sălciu.


Iar dacă până la sărbătorile de iarnă rămânem în continuare în picioare şi nu ne îmbolnăvim, mai pun la cale o comandă căci mai am câteva produse care îmi fac cu ochiul şi pe care aş vrea să le testez. Să fim sănătoşi!

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza