Uncategorized

Cele mai bune rosii din Romania, unde le gasiti

Ca eu sunt oarecum freak in legatura cu sursele de mancare, probabil stiti deja. Ei bine, anul asta, pe la inceputul verii, am mancat cele mai bune rosii pe care le am gasit in ultimii (poate chiar zeci de) ani. Le am luat initial de la Bacania VEche, am aflat ca sunt de la ferma Nasul Rosu si uite asa, pas cu pas, le am descoperit toate produsele. Au o poveste frumoasa, ma gandesc ca v ar placea si voua sa o aflati, asa ca iata raspunsurile la cateva intrebari (pe scurt, e povestea unor corporatisti care s au mutat la tara. pe larg, gasiti in raspunsuri 🙂
1. ce inseamna munca la ferma, cum e trecerea de la oras la sat
Ne-am mutat la tara atunci cand Ioana, fiica nostra avea 1 an, acum are zece. La anul sarbatorim zece ani de cand stam la tara si este in continuare minunat. Nu am simtit niciodata ca statul la tara este un stigmat, ba dimpotriva, o binecuvantare din multe puncte de vedere. Da, trebuie sa fii mai organizat, mai dispus sa faci munca fizica, sa strabati distante mai mari, insa, la cum a ajuns de aglomerat Bucurestiul acum, nu ma vad un avantaj in a sta in oras pentru a ajunge mai repede la servici, scoala, gradinita, etc.
2. datorita faptului ca vreau sa ii dau fiicei mele mancare cat mai sanatoasa am aflat de voi, si pe voi copiii v au motivat sa incepeti sa faceti asta
Ne-a motivat fiica nostra, am dorit sa-I oferim o hrana sanatoasa si proaspata, iar atunci optiunile erau limitate. Motivatia de a face ceva, de a schimba ceva este fantastica atunci cand ai un copil, am simtit ca facem un gest absolut firesc. De atunci si pana acum am continuat sa gradinarim si anul acesta ne-am hotarat sa impartim din legumele si fructele pe care noi le crestem, caci am inceput sa producem mai mult decat ne trebuia.
3. de ce nasul rosu
Ne-am propus sa oferim o experienta placuta, sa aducem un zambet pe chipul celor care ne comanda, mai mult decat niste simple legume intr-o cutie. Este un nume pe care il tii minte usor, Nasul Rosu.
4. cum ati ajuns la atat de multe produse
Legumele si fructele pe care nu le putem oferi in stare proaspata, le conservam. Tinem sa avem pierderi foarte mici pentru ca ne propunem sa nu risipim roadele pamantului. Avem disponibila si miere de la mica noastra stupina. Apoi am adaugat in oferta noastra produse pe care noi nu le putem face, insa le consumam, paine cu maia, lactate, vin ecologic. Suntem in permanenta cautare de produse noi, care sa complimenteze culia cu legume, adica oua, carne, lactate, preparate din peste, etc.
5. ce trebuie sa stie cumparatorii? (pentru ca si noi trebuie sa ne educam, cred, si sa nu ne asteptam la o precizie de hipermarket, de exemplu)
Acesta cultura de supermarket ne invata ca ca legumele sunt stas, ca sunt frumos colorate si ferme, ca nu se strica niciodata si cu aspiratiile acestea ne ducem catre micii producatori. Vom fi dezamagiti atunci. Noi am livrat tomate cu un gust desavarsit, insa extrem de perisabile si a trebuit sa explicam ca nu tin mai mult de 3 zile, chiar si pastrate in frigider. O parte din oameni au inteles acesta diferenta, ceea ce mi-a aratat ca din ce in ce mai multi prefera produsele artizanale in locul celor industriale. Provocarea cea mai mare este sa intelegem cu totii ca legumele de calitate sunt definite de ceea ce contin si cum sunt crescute, si nu de felul in care arata pe raft. Un drum lung, cu beneficii imense la final.
Daca vreti sa comandati si voi, intrati aici si vedeti ce si cum

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza